Ooperisümbioos: Piip ja Tuut – „Hansuke ja Greteke“

Piip ja Tuut on ka nagu Hansuke ja Greteke Engelbert Humperdincki samanimelisest lasteooperist. Natuke nad nagu isegi oskaksid ooperit laulda… Vähemalt Piip ja Tuut ise arvavad nii, kuigi ei ole varem eriti laulnud. Selle eest Maris Liloson ja Tuuri Dede oskavad väga hästi ja nad ongi varem mitu korda ooperit laulnud, see tuleb neil lihtsalt suurepäraselt välja.

Klaveril saadab Siim Selis ja nii sünnib ooperisümbioos ¹, mis rõõmustab eelkõige pisut nooremaid ooperisõpru. Selle sümbioosi käigus saab 45 minutiga vaatajatele kogu seiklusrikas lugu selgeks nagu seebivesi. Ette saavad kantud kõige kaunimad laulud nagu näiteks „Üks mehikene elutseb männikus“ või „Lumi tuli maha ja valgeks läks maa“.

Vot siis nii… Parem oleks ise kohale kuulama tulla ning isa, ema ja sõbrad-sugulased ka kaasa võtta. Hoiatame – võib saada nalja!

Piibu ja Tuudu ning Engelbert Humperdincki „Hansuke ja Greteke“ etendub Tartu linna päeval, 29. juunil 2019 kell 12 ja kell 14 Vanemuise kontserdimajas (Vanemuise 6).

 

Osades: Piip (Piip ja Tuut Teater), Tuut (Piip ja Tuut Teater), metsosopran Tuuri Dede, sopran Maris Liloson.

Autorid ja lavastajad: Haide Männamäe (Piip ja Tuut Teater), Toomas Tross (Piip ja Tuut Teater)

Pianist: Siim Selis

Ooperisümbioosi kestus: ca 45 minutit

Soovitav alates 3. eluaastast.

Sissepääs tasuta.

¹ Ooperisümbioos. Tartu linna päev 2016 raames loodud muusikaline termin – ooperisolistide jt klassikalise muusika viljelejate ning mitteooperilauljast interpreetide ühine kontsert või etteaste, mille käigus laenatakse üksteisele repertuaari ehk lahkutakse mugavustsoonist ja ehmatatakse varasemat kuulamiskogemust. Kontserdi jooksul ei suhtuta surmtõsiselt ega ülearu pühalikult ei ilma, inimestesse ega endasse. Võimalik publik hõlmab nii žanripuritaane kui veendunud ooperisõpru, kindlasti ka ooperi suhtes seisukohatuid.