Ooperisümbioos: Ivar Põllu – „Lendav hollandlane“

Ooperisümbioos Ivar Põllu – „Lendav hollandlane“On üks mees. See mees on kogu elu kandnud kaasas unistust teha midagi suurt. Paraku pole see seni õnnestunud.

On ka teine mees. Tema abil ja vaatamata temale on sündinud palju võimsaid projekte.

Nüüd on nad ühendanud jõud, et tuua Tartu 2024 raames loodavas ujuvas jõeooperis välja suure saksa geeniuse „Lendav hollandlane“. Nad on kaasanud jõega piirnevad vallad ja kuulsad ooperistaarid. Nad on kõik läbi mõelnud. Vähemalt oma peas. Nüüd on aeg seda plaani Tartu inimestele tutvustada!

PS. Kes linna päeva nädalal ei saa tulla, siis sealt edasi toimub tutvustus Narva 2024 raames.

Ivar Põllu ja Richard Wagneri „Lendav hollandlane“ etendub Tartu linna päeval, 29. juunil 2019 kell 17 ja kell 20 Tartu Uues Teatris (Lai 37).

Osades: Mart Aas (Tartu Uus Teater), Siim Angerpikk (Tartu Uus Teater), sopran Karmen Puis (Teater Vanemuine) ja bariton Tamar Nugis.

Autor ja lavastaja: Ivar Põllu (Tartu Uus Teater)

Kunstnik: Kristiina Põllu (Tartu Uus Teater)

Pianist: Jorma Toots

Ooperisümbioosi kestus: ca 45 minutit

Sissepääs tasuta.

¹ Ooperisümbioos. Tartu linna päev 2016 raames loodud muusikaline termin – ooperisolistide jt klassikalise muusika viljelejate ning mitteooperilauljast interpreetide ühine kontsert või etteaste, mille käigus laenatakse üksteisele repertuaari ehk lahkutakse mugavustsoonist ja ehmatatakse varasemat kuulamiskogemust. Kontserdi jooksul ei suhtuta surmtõsiselt ega ülearu pühalikult ei ilma, inimestesse ega endasse. Võimalik publik hõlmab nii žanripuritaane kui veendunud ooperisõpru, kindlasti ka ooperi suhtes seisukohatuid.