Ooperisümbioos: Lennart Peep – „Madame Butterfly”

Ooperisümbioos: Lennart Peep –„Madame Butterfly” Peagi viiendat hooaega tähistav Musta Kasti töökas kollektiiv ja ooperisolistid moodustavad Tartu linna päeva tarvis loomingulise löögirühma, et tuua teieni eksperimentaalne versioon Giacomo Puccini kuulsast ooperist „Madame Butterfly”.

Puccini traagiline „Madame Butterfly” võlub teadagi tugevate tunnete ning valu täis muusikaga. 29. juunil soovitakse ooper vaatajate-kuulajateni tuua mitte päris sellises vormis nagu teadlik muusikasõber seda ehk lavadel nägema harjunud on. Tartu linna päeva eksperimendi – ooperisümbioosi¹ – korras on otsustatud „Madame Butterfly” lahendada seebiooperlikus vormis ja tihendada ooperi kolm vaatust neljakümnesse minutisse. Samas kinnitatakse, et ses lühivormis ei puudu tõsisem noot. Seega on tegu äärmiselt tõsise väljakutsega nii dramaturgilises kui muusikalises plaanis.

Musta Kasti ja ooperisolistide koostöös sündiv „Madame Butterfly” etendub 29. juunil 2018 kell 15 ja kell 18 Musta Kasti kodusaalis – Genialistide Klubi saalis.

Osades: sopran Maria Listra, tenor Rasmus Kull (Teater Vanemuine), Kaija M. Kalvet (Must Kast), Mihkel Kallaste (Must Kast)

Autor ja lavastaja: Lennart Peep (Must Kast)


Kunstiline teostus: Krista Kattel-Jalak (Tartu Kõrgem Kunstikool)

Ooperisümbioosi kestus: ca 45 minutit

Sissepääs tasuta.


¹ Ooperisümbioos. Tartu linna päev 2016 raames loodud muusikaline termin – ooperisolistide jt klassikalise muusika viljelejate ning mitteooperilauljast interpreetide ühine kontsert või etteaste, mille käigus laenatakse üksteisele repertuaari ehk lahkutakse mugavustsoonist ja ehmatatakse varasemat kuulamiskogemust. Kontserdi jooksul ei suhtuta surmtõsiselt ega ülearu pühalikult ei ilma, inimestesse ega endasse. Võimalik publik hõlmab nii žanripuritaane kui veendunud ooperisõpru, kindlasti ka ooperi suhtes seisukohatuid.