Konkursi „Tartu kaunis kodu 2018” parimate autasustamine

Konkursi „Tartu kaunis kodu 2018” parimate autasustamine1997. aasta emadepäeva kõnes kuulutas president Lennart Meri välja kodukaunistamise aasta. Sellega sai alguse ka parimate kodukaunistajate auhindamise traditsioon – igal kevadel valitakse igas maakonnas ja neljas suuremas linnas välja kolm kõige kaunimat „Eesti kaunist kodu” ehk kinnistut, mis esitatakse presidendile autasustamiseks.

1997. aastast on Tartu Linnavalitsus koostöös MTÜ Eesti Kodukaunistamise Ühendusega valinud välja linna kõige paremini heakorrastatud ja kaunimaid kinnistuid. Eesmärk on tunnustada inimesi, kes on kaasa aidanud linna kaunimaks muutmisele – kauni kodu all mõistetakse elukeskkonda tervikuna, seetõttu hinnatakse konkursil lisaks kodudele ka asutusi, ettevõtteid, avalikke rajatisi.

Tiitel „Eesti kaunis kodu 2018” antakse kuni kolmele parimale Tartu linna kinnistule, mida MTÜ Eesti Kodukaunistamise Ühendus esitleb raamatus „Eesti kaunis kodu 2018” ja esitab autasustamiseks  presidendile.
Tiitel „Tartu kaunis kodu 2018” antakse Tartu linna tasandil silmapaistvatele kinnistutele.

Konkursi parimaid tunnustatakse ja tänatakse tavapäraselt linnapea pidulikul vastuvõtul, mis toimub linna päeval Tartu raekojas. Tseremoonial on kaastegev Hugo Lepnurme nimeline keelpillikvartett.

NB! Üritus on kutsetega. /12.06– Tartu kaunid kodud 2018 on selgunud: http://tartulinnapaev.ee/2018/tartu-kaunid-kodud-on-selgunud/

Tutvuge konkursil osalemise juhendiga siin.
Konkurss algas 18. mail ja kestab 4. juunini, tutvuge ka Tartu Linnavalitsuse pressiteatega: http://tartu.ee/et/uudised/linn-ootab-teateid-kaunitest-kodudest-18-05-2018

Kauni kodu konkurssi korraldatakse Tartus juba 21. korda, linnas on ettevõtmise raames tunnustatud saanud ligi 200 kinnistut. Vaadake „Tartu kaunis kodu 2017” konkursi võitjaid siin.