Järelvaadatav: Kontsert „Teatrilaulud Pirogovis”

Tartu linna päeva keskpäevased kontserdid on alates 2016. aastast meelitanud korraks töölaua või muude asjatoimetuste juurest ära arvestatava hulga muusikasõpru.

29. juunil 2018 palusid otse linnasüdames ehk Pirogovi platsil toimunud tunniajasele kontserdile Vanemuise teatri armastatud ooperisolistid sopranid Karmen Puis ja Merle Jalakas, metsosopran Valentina Kremen, bariton Jaan Willem Sibul ning näitleja Veikko Täär.

Esitati seitsme saksofoni ehk Tartu Saksikoori ning 3-liikmelise rütmigrupi saatel head tuju garanteerivaid laule Eesti teatri lavastustest ja muusikalidest.

Kavas: Gershwin, Ehala, Pajusaar, Tamberg, Bernstein, Mägi, Händel jt
Kontserti juhtis Veikko Täär, kontsertmeister oli Piia Paemurru.


Tartu Saksikoor sündis maestro Lembit Saarsalu initsiatiivil ja Salvador Sax Kvarteti tagasihoidlikul abistamisel 2003. aastal, mil Lembit Saarsalu 55. sünnipäeva puhul tuuritati läbi kõik Eesti Kontserdi saalid. Kooris üritatakse saksofonimänguvaimustust süvendada eriti just noortel mängijatel, et ka 105. aasta pärast saksofonimäng noori ühe alternatiivina ahvatleks. Tehtud töö tulemusel on Tartus alustanud nii mõnigi kenasti kaela kandev saksofoniansambel, vaimustusega on aga nakatatud kuulajaid ja mängijaid nii koduses Eestis kui raja taga. Aastakümne jooksul on mängitud lugusid erinevates stiilides ja erinevatest sajanditest ning pole piirdutud vaid kergema muusikaga.

Tartu linna päeval musitseerisid Pirogovi platsil saksofonistid Toomas Peterson (Tartu Saksikoori juhendaja), Kaarel Nõmmela, Sirle Arus, Sander Tars, Tarmo Kübar, Vahur Matteus, Janno Siil ja rütmigrupp koosseisus Andres Vago (kitarr), Silver Sirp (basskitarr), Kalle Kindel (trummid).