Tartu medalite üleandmine

Tartu medalite üleandmine 2017Tartu medal on Tartu Linnavalitsuse välja antav auhind austusavaldusena silmapaistvate saavutuste eest.

Tartu medal valmistatakse hõbedast, selle esiküljel on reljeefsed Tartu linna vapi kujundid, mida ümbritseb reljeefsetest tammelehtedest pärg. 35 mm läbimõõduga medali tagaküljele graveeritakse autasu number.

Medalid antakse traditsiooniliselt üle Tartu linna päeval.

Tseremoonia toimub 29. juunil kell 12 Tartu raekoja saalis.
Musitseerivad Pääru Oja ja Indrek Kruusimaa.

 

Üritus on kutsetega.

Vt Tartu medali kavalere (2002–2016) siin.
(2017. aastal said Tartu medali kultuurikorraldaja Liidia Konsa, keemiaõpetaja Tatjana Ojavere, koormeister Ene Peiker, Tartu Observatooriumi direktor Anu Reinart ja Tartu Biotehnoloogia Pargi juhataja Andrus Tasa.)

29. juunil saab Tartu medalite tseremoonial kaotatud ka üks võlg veebruarist.
16. veebruaril 2017 nimetati Tartu linnavolikogu istungil Tartu aukodanikuks teadlane ja ühiskonnategelane, TÜ emeriitprofessor Rein Taagepera. Teadustegevuse ja uue akadeemilise mentaliteedi juurutamise kõrval on Rein Taagepera missiooniks olnud kaasa aitamine Eesti iseseisvuse taastamisele. Alates 1987. aastast on ta aktiivselt osalenud Eesti ühiskondlikus ja poliitilises elus.

Tartu linna aukodaniku nimetus on auavaldus Tartu linnale elutööna osutatud väljapaistvate teenete eest ja see auavaldus saab Rein Taageperale erandkorras samuti linna päeval üle antud.