Tartu ülikooli kammerkoori kontsert „Teel”

Tartu ülikooli kammerkoorTartu ülikooli kammerkoor annab Tartu linna päeva eelõhtul 28. juunil kell 18 Heino Elleri nimelise muusikakooli Tubina saalis kontserdi „Teel”.
Juhatab Triin Koch.

Kontserdil kõlab eeskätt kaasaegne Eesti ja maailma koorimuusika, millega koor seab endale uusi sihte, et osaleda juba selle aasta juulis mainekal 27. rahvusvahelisel Béla Bartóki koorikonkursil Ungaris. Kammerkooril aitab kontserdil õiget rada leida ka koori vilistlane ning värskelt Elleri muusikakoolis klassikalise laulu eriala lõpetanud sopran Katrin Helena Kuslap.

Kontsert on tasuta, oodatud on annetused Tartu ülikooli kammerkoori konkurssreisiks.

Tartu ülikooli kammerkoor on energiline üliõpilas- ja kontsertkoor, esinedes sageli ülikooli ja Tartu linna pidulikel üritustel, aga ka olulistel üleriigilistel koorikontsertidel. 2016. aasta aprillis võitis koor XIII Eesti kammerkooride festivali Grand Prix’ ja sai kammerkooride A-kategoorias III koha. 2016. aasta maikuus tähistas Tartu ülikooli kammerkoor Tartus Raadi lennuangaaris oma 45. sünnipäeva aastapäevaetendusega „Südamepeitjate planeet”, mille kirjutas koorile spetsiaalselt sünnipäevaks Kristiina Ehin. Lavastas Jaanus Tepomees. Etenduses vastandati tunnete salgamist ja emotsioonide ülistamist ning otsiti vastust küsimusele „Kuidas on, kui on süda?”. Üks etenduse külastajatest on oma muljeid kirjeldanud nii: „Pean lugupidamisega nentima, et nii südamesse minevat lavastust pole väga pikka aega näha õnnestunud.”

Katrin Helena Kuslap
Katrin Helena Kuslap

Triin Koch juhatab kammerkoori alates 2001. aasta sügisest. Triini väga pühendunud ja põhjalik töö muusikaga ning lauljatega on saanud rohkelt tunnustust; 2016. aastal omistati talle kõrge tunnustusena Eesti kultuurkapitali aastapreemia. Triin on XV rahvusvahelise Tallinna koorifestivali „Tallinn 2017” kunstiline juht ja 2017. aastal toimuval XII noorte laulu- ja tantsupeol on Triin neidudekooride liigijuht. Kammerkoori kõrval on Triini juhatada Tartu ülikooli akadeemiline naiskoor ja Tartu ülikooli naiskoori Tallinna vilistlaskoor.

Sopran Katrin Helena Kuslap (1993) lõpetas 2016. aastal Heino Elleri nimelise Tartu muusikakooli klassikalise laulu eriala õpetaja Taavi Tampuu juhendamisel. 2011.–2015. aastal laulis ta Tartu ülikooli kammerkooris.