Muusikalised päevapakkumised – Vilde lokaal

Vilde lokaal

29. juuni „Muusikaline päevapakkumine”

Aria di mare à la Atlan Karp – kammkarp tsitruseforelli, krevettide, mango, õuna ja kappari-rosina vinegretiga

„Aria di mare a la Atlan Karp” on roog, mis põimib endas mitmeid tähendusi. Aaria eraldi mõistena tähendab iseseisvat osa ooperist, mida esitab laulja tavaliselt orkestri saatel. „Aria di mare“  viitab aga ooperi sünnimaale Itaaliale, kus ümbritsev Vahemeri pakub rikkalikke kalavarusid, mistõttu on ka Itaalia menüüdes mereannid ülekaalukalt esindatud.

Mis seos on sellel aga nimega Atlan Karp?

Atlan Karp
Atlan Karp

Atlan Karp on Eesti ooperilaulja, kes alustas oma karjääri juba 5-aastaselt RAMi poistekoori ettevalmistuskooris ning võeti tänu oma väga kõrgele ja kaunile häälele peagi vastu põhikoori, kus laulis kuni häälemurdeni sopranisoolosid. Professionaalseid lauluõpinguid alustas ta G. Otsa nimelises muusikakoolis Tõnu Bachmanni lauluklassis ning astus pärast selle lõpetamist Sibeliuse akadeemiasse ooperilaulu erialale, kus konkurss oli tol aastal 140 inimest 7-le kohale!

Esimesed ooperirollid sündisidki Soomes õpingute ajal. Praeguseks on neid kogunenud aga juba üle 40, enamik neist baritoni ja bassi pearollid (Rigoletto, Scarpia, Jago, Figaro, Kurwenal, krahv di Luna, don Alfonso, Onegin jne). Aastal 2000 võitis peapreemia Tiit Kuusiku nimelisel lauluvõistlusel. Aastatel 2007 kuni 2012 oli Vanemuise ooperisolist, praegu vabakutseline.

Väärtustamaks ja tutvustamaks meie oma ooperilauljaid Eestimaal, oleme ooperisümbioosi eriroa nimetanud ühe Eesti särava baritoni järgi, kelle nimi – Atlan Karp – muidugi mõista ka haruldaselt hästi auroaga kokku passib! Atlan lubas ka ise 29. juunil lokaali lõunale minna.

Tule ja saa osa muusikalisest eriroast Vilde lokaalis!

Ooperisümbioosi eriroa hind: 6,90€
Pakkumine kehtib: 29. juunil 11.30 –23.00