Ekskursioon „Tartu kauneid kontserdisaale”

Tartu kauneid kontserdisaaleKunstiajaloolane Enriko Talvistu palub end Tartu linna päeval  valmis panna kõigi nende iludustega kohtumiseks ja ülevaatamiseks:
„Tartus on alles ligi paarkümmend saali, kus aegade jooksul on kontserte ja muid muusikalisi etteasteid toimetatud. Koolid ja lasteaiad muidugi lisaks. Kõiki saale läbi käia ühe retke käigus ei jõua ning enamus nendest on muusikahuvilistel ka nähtud.
Siiski on nähtud-kuulatud saalide kõrval ka neid, mida enamus linnakodanikke pole saanud sirvata. Lisaks on igal saalil ka oma ehituslugu, oma ilu ja ennekõike oma kõla. Mõnegi algne kõla nagu Toomkirikul on jäädavalt kadunud. Alles on uus ladestus ülikooli ajaloomuuseumi valge saali näol.
Samas ka auväärne ülikooli aula ja raekoja saalgi peidavad eneses omi saladusi. Suurepärase kõlaga Elleri muusikakooli Tubina saali lugu on ju omaette pärl. Lisaks veel paar saali mõisnike häärbereist, mis võiksid üllatada.
Saalid vanalinnas, nende ehituslugu ja kõlad oleksid selle lühida retke eesmärk, mis algab kolmapäeval, 29. juunil kell 15.30 Toomemäelt ülikooli ajaloomuuseumi eest ja kus kunstiajaloolane Enriko Talvistu püüab rääkida asjadest, millest ta tegelikult teab väga vähe.”

Kunstiajaloolane Enriko Talvistu