Tartu linna päeva lasteala: „Kostüümimängud”

Tartu linna päeva lasteala KostüümimängudTartu linna päeva mittemuutuja kolmandat aastat järjest on – ta-daa! – Kollaste Kasside linna päeva lasteala.
See on lasteala, kus isegi isadest lookleb tavaliselt haavagrimmi soovijate järjekord, nemad ka juba kindlasti nii ootasid seda taaskohtumist.

Vanemuise teatri Kollaste Kasside, teatripisiku levitajate ja teatriime sündimise selgitajate lasteala tegutseb Tartu linna päeval Teatri Kodu sisehoovis ajavahemikus 11–16. Kollased Kassid võtavad kaasa tõelise kostüümide segasummasuvila – nende varudes leidub linna päeval kõige erinevamatest lavastustest ehk omavahel mitte just tihti kokku põrkavate tegelaste päris parukaid ja kostüüme. Mine seega tea, keda kohtab linna päeva lastealas seekord kuningas ja kes ehmatab printsessi. Põnev.

Kohe seal samas lähedal, Teatri Kodu saalis, saavad laste vanemad ning suuremad õed ja vennad kell 11 ja kell 14 Kärt Tammjärve ja Veiko Porkaneni abiga draamatunnis oma valmisoleku proovile panna. Ja valmisolek o n kõik.

Linna päeva lastealale tuleb külla isegi üks Jõululinn Tartu loomakarussell.

PS. Lapsevanemad, olge palun väga ettevaatlikud!
Pärast Kollaste Kassidega kokkupuutumist saavad teie järeltulijatest veel suurema tõenäosusega näitlejad, ooperilauljad, lavastajad, baleriinid, rekvisiitorid, grimeerijad, valgustkunstnikud… Vist on kindlam, kui lapsed jäävad linna päeval siiski koju peenraid rohima või on rahulikult Facebookis edasi.

Eesti vanim kutseline teater Vanemuine soovib noortetöö kaudu kasvatada tarka ja teadlikku publikut – Kollased Kassid on töötubade, ekskursioonide, suvekoolide ja muude ettevõtmiste abil teatrisõltuvust tekitanud juba kauem kui dekaadi jagu. Mh ka tänu Kollastele Kassidele jääb Tartu teatrilinnaks.

Sisspääs lastealale on tasuta.