Rockooper „Ruja”

Rockooper „Ruja”Ooperisümbioos 3 alustab tegelikult juba õhtu enne linna päeva ja alustab… pauguga. Armastatud väärtfilmikinos Tartu Eletriteatris saab nautida rockooperit „Ruja”.
Nagu lavastuse tegijad soovitavad: „Ainus, mida peab tegema: keerake heli valjuks, nõjatuge (tugitooli) ja kujutlege, et…”.

Stsenaarium ja lavastus: Tiit Ojasoo ja Ene-Liis Semper
Muusika: Rein Rannap, Margus Kappel, Urmas Alender, Toomas Rull, Igor Garšnek
Laulusõnad: Juhan Viiding, Ott Arder, Hando Runnel, Ernst Enno, Karl-Eduard Sööt, Urmas Alender, Lehte Hainsalu, Ivan Makarov

Osades: Sergo Vares, Priit Võigemast, Risto Kübar, Robert Annus, Margus Prangel, Arno Tamm, Evelin Pang, Eva Klemets, Laura Peterson, Ragne Pekarev, Siiri Koodres, Markus Luik, Martin Kõiv, Aivar Tommingas, Tõnis Mägi

„Ruja” projekt oli suurejooneline, nii tehnilise kui loomingulise poole eest vastutavaid inimesi kutsuti mitmelt poolt Eestist ja kaugemaltki. Autorite tsiteerimisega jätkates: „Kõik, mida näete 28. juuni õhtul Elektriteatris toimus kaheksal õhtul aastal 2008 laval ka reaalajas. Igal õhtul said 3000 inimest ühel Tartu linnaväljakul kokku, kuulasid taaskord „Ruja” lugusid ja vaatasid üht versiooni kunagise kultusbändi elust. Autorite jaoks oli oluline, et igaüks publiku hulgast pääseks laval toimuvale võimalikult lähedale ja saaks olla koos Reinu, Alentsi ja Nõkaga prooviruumis ja backstage’is. Suveõhtutel vahendas tegevust 9 kaamerat ja 4 operaatorit. Seesama kohapeal esitatud live mix on nüüd taas teie ees.”

Esietendus 15. augustil 2008 Vanemuise suvelaval
Etenduse kestus: 160 min
Keel: eesti

Seansi toimumise eest ülikooli vanas kirikus aitäh Vanemuisele ja Tartu Elekriteatrile!
Sissepääs tasuta.