Elleri kooli muusikahoov

Elleri kooli muusikahoovHeino Elleri nimeline Tartu Muusikakool on Tartu ja Lõuna-Eesti noorte muusikute meka. Erialade valik ulatub orelist basskitarrini ning eriilmelisi muusikalisi kollektiive leidub seal just täpselt sama mitmekesiselt. Elleri kool on suutnud suurepäraselt omavahel ühendada koolile kohase akadeemiliste teadmiste edasiandmise ning samas loomingulise atmosfääri. Lugematu arv kontserte, muusikafestivale, meistrikursusi ja koolitusi annavad laialdased võimalused noortele enda arendamiseks. Elleri koolile väga iseloomulik avatud ja sõbralik õhkkond tagab aga ruumi muusikute omavaheliseks loominguliseks koostoimimiseks ja kasvamiseks.

Sellise õhkkonna eesmärgiks seadmine selgitab ka Elleri kooli kaasalöömist kõigil kolmel senisel Ooperisümbioosil (2016–2018).

Saabuval linna päeval esinevad Elleri kooli noored muusikud 29. juunil kell 13, kell 14 ja kell 16 ühes tõelises Tartu vanalinna südames asuvas salapaigas.

Aitäh Elleri koolile ja kallistused Taimi Sillale!


Ülikooli 15 – hotell ja restoran Antonius

Restorani Antonius suveterrass ja selle kohvik on justkui salapaik, mis on peidetud tõeliselt ajaloolise hõnguga samanimelise hotelli sisehoovi. Kuigi Ülikooli 15 asuva maja loo algus ulatub juba 16. sajandisse, pärineb tänane välisilme 1810-ndast aastast. Arvatakse, et tolleaegne kinnistuomanik asus ulatuslikke ümberehitusi tegema ajendatuna aasta varem üle tänava valminud Tartu Ülikooli peahoonest. Inspiratsioon missugune! Pikkade aastate jooksul on selles majas tegutsenud Liivimaa Aadlimõisate Krediidiselts, politseikontor, Püha Antoniuse Gild ja mitmed teisedki asutused. Just sadakond aastat tagasi samas majas tegutsenud Püha Antoniuse Gildi auks on nimetatud ka täna selles majas asuvad hotell ja restoran.