Ooperisolistide kulinaarsed aariad

Ooperisolistide kulinaarsed aariad

29. juunil, Tartu linna päeval aset leidev Ooperisümbioos 2 viib taaskord kokku kaunid klassikalised helid ja vaieldamatult klassikalised maitsed. Selle erilise päeva jooksul esitlevad tartlaste lemmikrestoranid Vanemuise armastatud ooperilauljate kulinaarseid lemmikuid, mis toovad meelde lapsepõlve, panevad neelud käima, kütavad kirgi ja panevad unistama.

Oma kulinaarsed aariad laulsid ooperisolistid Karmen Puis, Pirjo Jonas, Maria Listra, Merle Jalakas, Valentina Kremen, Rasmus Kull, Reigo Tamm, Simo Breede, Jaan Willem Sibul ja Märt Jakobson ette selliste Tartu toidukohtade peakokkadele nagu Gustav Gastro Cafe, Werner, Meat Market, Truffe, Cookbook, Umbroht, Rahwa Resto, Vilde ja Vine, Püssirohukelder ning JOP Antonius.

Täpseim info päevapakkumises sisalduva, maksumuse ja menüüs olemise ajavahemiku kohta restorani-kohviku enda kanalites 29. juunil.

Püssirohukelder ja Vanemuise ooperisolist bariton Jaan Willem Sibul esitlevad:

Kahe virtuoosi, peakokk Vootele Sabre ja ooperisolist Jaan Willem Sibula kulinaarse duetina sündis Püssirohukeldri päeva eriroog „Jaan Willem tiigrijahil”.

Tiigrijahiks on kõige olulisem ese oda!
Aga kuna tiigreid meie maal ei ela, ei hakka ka odadega jändama. Selle asemel võtame ühe korraliku grillvarda kuhu lükkame tiigerkrevetid. Just need samad, mis eelnevalt sai marineeritid küüslaugu, hõrgu tšilli ja sulavõiga. Samaaegselt on tubli tiigrijahimees aga ahju pannud juba porgandid, suvikõrvitsad, sibulad, õunad, paprikad… mis siin enam pikalt seletada, suu jookseb vett ja toit hakkab jahtuma. Head isu!

PS! Meil on päevapakkumises lisaks veel kolme juustu supp ja rabarberimaius toorjuustukreemiga.

Päevapakkumine kokku on 6,5 €, praad eraldi 3,7 €.

Püssirohu kelder

Restoran Umb Roht ning Vanemuise ooperisolist tenor Rasmus Kull esitlevad:

Päeva Loom: Maitsvas noodivõtmes veiseliha (grillitud veiseliha, varajane kartul, punase veini kaste) 5 €

Päeva Taim: „Suvine suitsupeedi heliredel” (feta juust, mustsõstra kaste) 4 €

Magusaks: „Tenori sarmiga šokolaadikadents” (šokolaad, vaarika couli, värsked marjad) 4 €

UMB-ROHT

Restoran Cookbook ja Vanemuise ooperisolist sopran Pirjo Jonas esitlevad:

Hommikust sulgemiseni:

„Soprani virgutav vahepala”, sopran Pirjo Jonase särtsakas maasika-mangomaitseline smuuti värske apelsini mahla ja killukese ingveriga.

Pearoog (11:30 – 16:00 või kuni jätkub)

Dramaatline stseen ooperist „Täitmatu paprika”: täidetud ahjupaprika koos ahjuaedviljadega. Mõjub pehmelt nagu ema pai.

cookbook

Rahwa Resto ja Vanemuise ooperisolist bass Märt Jakobson esitlevad:

Pearoog: Räimede koor ooperist „Maal vanaema juures

Magustoit: Rabarberite mahlane bassikäik: kodune rabarberikook

rahwa-resto

Vilde ja Vine ning Vanemuise ooperisolist bariton Simo Breede esitlevad:

Baritoni kringel  (3 €)

Baritoni kringel + Aperol Spritz (6 €)

Lisaks hõbekõlalisele lauluhäälele on Simo suurepärane kokk ning ütleb ise, et hea toit on just see, millega ta end premeerib. Baritoni kringel on Simo päris enda poolt küpsetatud šokolaadikringel martsipani, õuna ja pähklitega. Kringliküpsetamise lugu sai tema jaoks alguse siis, kui koht, kust Simo tavaliselt kringlit tellis, lõpetas kringlite valmistamise. Selleks, et saada ka edaspidi head ja mahlakat kringlit otsustas Simo minna kringli valmistamise kursusele ning tänaseks eelistab isegi tema 4-aastane tütar printsessitordi asemel isa valmistatud kringlit! Aperol Spritz kringli kõrvale on aga samuti baritoni enda soovitus, sest tsiteerides Simot: „Üks külm ja värske spritz ergutab su meeli nagu kirglik ooper Itaaliast.”

Vilde ja Vine

Cafe Truffe ja Vanemuise ooperisolist sopran Karmen Puis esitlevad:

Pearoog: Karmen Puisi lemmik ahjulõhefilee, värske salati, laabijuustu, tsitruse-koorekastmega

Magustoit: Meloodiline Pavlova, dirigendiks värsked maasikad

caffe_truffe

Kohvik-restoran Werner ja Vanemuise ooperisolist metsosopran Valentina Kremen esitlevad:

Meloodiline šašlõkk tomati-kurgisümfoonia ja praekartuli krõbinaga just metsosopran Valentina Kremini moodi

Werneri kohvik

Meat Market ja Vanemuise ooperisolist tenor Reigo Tamm esitlevad:

Jaanipäev on vaid kord aastas, ent mälestus valgetest helgetest öödest ei unune niipea. Ooperisolist Reigo Tamm juba teab, kuidas suvi asja ette elada – tuleb vaid hääl virgeks laulda ja lasta lambašašlõkil hea maitsta.

Lambašašlõkk „Tenori jaanitulel lammas laulis „Mää!””
(lambašašlõkk värske kartuli, marineeritud kurgi ja külma kastmega)

Hind 5,9 € koos majaveega.

Meat-Market

JOP Antonius ja sopran Merle Jalakas esitlevad:

Suvine sopranisoolo ooperist „Kitseke ja Peedike” – röstitud köögiviljad kitsejuustu ja rukola seltsis. Serveeritakse maitsevõiga ciabattaleiva ning maitsevee seltsis. Hind: 3,9 €

JOP

Gustav Gastro Cafe ja sopran Maria Listra esitlevad:

See müstiline tunne, lausa pidulik ootus, kui lava on veel pime ja eesriie tõusmas. Esimesed noodid, meloodiad, mis murravad enda teel igapäevase poppmuusika ning viivad tagasi aega, mil muusikal oli sügavam mõte.

Just sellest erilisest tundest on inspireeritud Gustav Gastro Cafe vegeburger oma tumeda kukli ning peavoolu burgereid murdva kikerherne-ürdipihviga. Puhtad maitsed ja  võimsad toonid – ooper on Gustav Gastros koos sopran Maria Listraga.

Primadonna kikerherne-ürdipihvi vegeburger

Hind: 5 €

Gustav-Gastro