Ooperilodi: „Kuuldused traditsiooni surmast…”

Arne Miku ooperilodiTartu üks märkidest, puust kaubapurjekas lodi Jõmmu on Emajõel, Peipsil ja Võrtsjärvel sõitnud paljude väga eriliste lastide ja külalistega.

Saabuval Tartu linna päeval 29. juunil pannakse ta taas proovile – ooperiteemaliseks pooleteiseks tunniks asub pardale Arne Mikk ning lodjal tuleb sellise koguse ooperiteadmiste, eruditsiooni, muheduse ja huumorimeelega sujuvalt seilates hakkama saada.

Arne Mikk võtab luubi alla kuuldused ooperižanri surmast ning on põhjust arvata, et lodjasõit ei kujune kuidagi neid kuuldusi kinnitavaks. Vastupidi.
Tulge kultuurilugu kuulama!

Lodi Jõmmu väljub jõekohvik Sisevete Saatkond juurest 29. juunil kell 16. Piletid hinnaga 12/8 € müügil Piletilevis.

Arne Miku võtab Tartu linna poolt vastu ja saadab ooperilodjal Klassikaraadio toimetaja, kultuurikajastaja ja ooperihuviline Hedvig Lätt.


Arne Mikk
Arne Mikk

Arne Mikk on eesti lavastaja ja teatritegelane. 1952. aastast seotud Estonia teatriga, kus tegutsenud (või tegutsemas) koorilaulja, muusika- ja kirjandusala juhataja, lavastaja assistendi, lavastaja, peanäitejuhi ja kunstilise juhina.

Lavastanud ainuüksi Rahvusooperis Estonia üle 30 ooperi ja kokku üle 60 muusikalavastuse. On paljude kultuurilooliste artiklite ja raamatute autor, teinud telefilme ja juhtinud telesaateid. Arne Mikk on olnud Eesti Muusikaakadeemia õppejõud, on Saaremaa Ooperipäevade kunstiline juht ning Estonia Seltsi taasasutamisest enamiku aega selle esimees. Alates 2016. aastast on Arne Mikk ka Rahvusooper Estonia Nõukogu esimees.

Lodjasõit kestab poolteist tundi, seega jõuate kenasti Vanemuise kontserdimajja, kus kell 18 algab linna päeva ooperisümbioosi kontsert number 2 (sopran Maria Listra | Oliver Kõvask).