Konkursi „Tartu kaunis kodu 2017” parimate autasustamine

Konkursi „Tartu kaunis kodu 2017” parimate autasustamine1997. aasta emadepäeva kõnes kuulutas president Lennart Meri välja kodukaunistamise aasta. Sellega sai alguse ka parimate kodukaunistajate auhindamise traditsioon – igal kevadel valitakse igas maakonnas ja neljas suuremas linnas välja kolm kõige kaunimat „Eesti kaunist kodu” ehk kinnistut, mis esitatakse presidendile autasustamiseks.

1997. aastast on Tartu Linnavalitsus koostöös MTÜ Eesti Kodukaunistamise Ühendusega valinud välja linna kõige paremini heakorrastatud ja kaunimaid kinnistuid. Eesmärk on tunnustada inimesi, kes on kaasa aidanud linna kaunimaks muutmisele – kauni kodu all mõistetakse elukeskkonda tervikuna, seetõttu hinnatakse konkursil lisaks kodudele ka asutusi, ettevõtteid, avalikke rajatisi.

Tiitel „Eesti kaunis kodu 2017” antakse kuni kolmele parimale Tartu linna kinnistule, mida MTÜ Eesti Kodukaunistamise Ühendus esitleb raamatus „Eesti kaunis kodu 2016“ ja esitab autasustamiseks  presidendile.

Tiitel „Tartu kaunis kodu 2017” antakse Tartu linna tasandil silmapaistvatele kinnistutele. Konkursi parimaid tunnustatakse tavapäraselt linnapea pidulikul vastuvõtul, mis toimub linna päeval Tartu raekojas. Musitseerivad Pääru Oja ja Indrek Kruusimaa.

Üritus on kutsetega.

Konkurssi toetab Jardini Aianduskeskus.
Hindamiskomisjon vaatab kaunid kodud üle iga aasta mai lõpus, konkurss kuulutati välja 23. mail.
Juhul kui objekt ei ole selle esitaja omandis, saadetakse kauni kodu omanikule kutse konkursil osalemiseks.
Kaunist kinnistust või konkursil osalemise soovist teatada tel 736 1154, 5615 7291 või e-posti aadressil Kaire.Zimmer@raad.tartu.ee.

Tutvuge konkursil osalemise juhendiga siin.

Kauni kodu konkurssi korraldatakse Tartus juba 20. korda, linnas on ettevõtmise raames tunnustatud saanud enam kui 180 kinnistut. Vt „Tartu kaunis kodu 2016” konkursi võitjaid siin.